Hoe bereid je een afwisselende voetbaltraining voor?

Voorbereiding is altijd het halve werk. Denk er van tevoren over na hoe je ervoor gaat zorgen dat alles soepel verloopt. Werk dit plan uit.

Denk vooraf na over de verschillende vragen:
Waarop trainen we?
Aanvallen of verdedigen?
Opbouwen of scoren, storen of doelpunten voorkomen?
Welke oefen- en partijvormen? Komen de spelers voldoende aan de beurt?
Heb je voldoende aan de conditie gewerkt?

Zorg voor de juiste trainingsmaterialen. Zorg dat je voor aanvang van de training alle vormen al klaar hebt staan. Denk na over de overgang van de ene naar de andere vorm, verloopt dat snel en soepel? Waar kun je de vormen (mogelijk) nog makkelijker of moeilijker maken?

Gebruik voor je training altijd dezelfde structuur en volgorde, dat maakt het voor kinderen herkenbaar en gemakkelijker te volgen. Bij elke leeftijdsklasse horen specifieke doelstellingen. Werk hiertoe tijdig een trainingsplan uit.

Wat oefenen we precies wanneer?
Welke oefeningen horen erbij?

Stem het doel van de training af op je team, en laat daarbij leeftijd, beleving en niveau bepalend zijn. Steek een oefening liever iets te makkelijk dan te moeilijk in, zodat het de spelers meteen goed afgaat, en maak het daarna moeilijker.

Je wilt je tijdens de trainingen geen zorgen maken over het materiaal. Dit moet gewoon op orde zijn. Wij leveren een ruimassortiment aan materialen waarbij je alle kanten uit kan met verschillende oefeningen en trainingen. Neem hiervoor een kijkje in onze webshop.