Een mooie manier om te laten zien wie we zijn

 In de media 

Arjen Spek neemt Dican Sport over.

Eigenaar Arjen Spek blikt de dag na het feestje tevreden terug. ‘Het was erg geslaagd met een goede opkomst en superweer. Iedereen was er, van gemeenteambtenaren tot de vrijwillige kalkers van voetbalclubs. Voor ons was het een mooie manier om ons team voor te stellen en aan de klanten van Dican Sport te laten zien wie wij zijn.’ Klanten hoorden dat Maciej Ambrozy de ‘nieuwe Dick Andeweg ‘ en dus het gezicht van Dican Sport wordt. Andeweg is de oud-eigenaar van Dican Sport en gaat nu van zijn pensioen genieten. Op de achtergrond zal hij Spek en zijn collega’s overigens nog wel blijven adviseren, als dat nodig is.

Fundament
Overname van een nieuw bedrijf betekent immers altijd dat er veel nieuwe dingen op je afkomen en dan is het handig als een ervaren kracht hierover kan adviseren. Spek is sowieso geen ondernemer die blind in een avontuur duikt. ‘Ik noem mij zelf een voorzichtige ondernemer. Ik werk nu twintig jaar voor mijzelf en vind het belangrijk dat je altijd kunt nakomen wat je belooft. Dan is het belangrijk dat het fundament goed in orde is. Te snelle stappen horen daar niet bij.’ Toen Dick Andeweg ruim een jaar geleden contact zocht met Arjen Spek, meldde hij dat het niet het juiste moment was voor een overname. Spek had net een nieuw pand betrokken en zat midden in de verbouwing. ‘Na onze ontmoeting zag ik wel in dat wij veel voor elkaar konden betekenen en dat de bedrijven elkaar versterken. We hebben toen samen verschillende evenementen gedaan en ook de belijning verzorgd bij voetbalclubs. Zo hebben wij een kijkje kunnen nemen in elkaars keuken. In oktober besloten wij om per januari de zaak van Andeweg over te nemen.’

Assortiment
Beide bedrijven kunnen nu een breder assortiment aanbieden, verduidelijkt Spek. Het uitzetten van velden zal wel steeds meer ondergebracht worden bij Dican Sport. Daar is ook ruimte voor, omdat er bij dit bedrijf door de overname meer manuren beschikbaar zijn. De robots van Milati zijn bovendien een uitkomst voor het afnemende aantal beschikbare vrijwilligers dat de kalklijnen bij voetbalverenigingen kan trekken.
Op het overdrachtsfeestje zagen de aanwezigen dat de overname veel innovatieve producten levert, zoals bijvoorbeeld de robotmaaiers en onkruidverwijderaars en de laserbelijning. Deze producten waren allemaal te zien op de velden van De Jonge Spartaan. Feyenoord-grasmeester Erwin Beltman was ook uitgenodigd en vertelde de aanwezigen over zijn beroep en gaf zo een mooi inkijkje over de gang van zaken bij een profclub.

Ballen
Voor Feyenoord-fan Andeweg een leuke verrassing. Bovendien werd hij door Beltman uitgenodigd om deel uit te maken van het grasteam voor de wedstrijd Feyenoord-PSV. Spek overhandigde hem symbolisch een bal om de overname te bekrachtigen. Ruim 35 jaar geleden begon Andeweg namelijk ooit met de aanschaf van honderd voetballen die hij bij amateurclubs probeerde te slijten. Na een jaar had hij ze nog allemaal, maar had hij wel doelnetten en andere sportartikelen verkocht en was de start van
Dican Sport een feit. Spek had nu een van deze honderd ballen nog ‘gevonden’. Een leuke afsluiting van een geslaagde middag.