De Jonge Spartaan, ruim 20 jaar actief!

Op 29 januari 2001 werd in de kantine van Stichting De Zuidwester een vergadering belegd. Na het besluit om als zondagvereniging verder te gaan, werd gekeken of er draagvlak zou zijn voor het oprichten van een nieuwe voetbalvereniging die zaterdagvoetbal in Middelharnis mogelijk maakte. Met een opkomst van meer dan 90 belangstellenden was deze vraag snel beantwoord. Tijdens deze avond werden diverse commissies gevormd die allen een eigen takenpakket kregen.

In de weken erna legde het ad-interim bestuur onder leiding van John Troost contacten met o.a. de KNVB en de gemeente Middelharnis om een locatie te vinden waar de nieuwe vereniging zou kunnen gaan spelen.

Vlak voor de oprichtingsvergadering van 20 maart 2001 in het Prieel van Recreatiecentrum De Staver te Middelharnis is de accommodatie geregeld. Het sportveld van stichting De Zuidwester mocht worden gebruikt en ging dienen als hoofdverblijf van de nieuwe club. Op deze locatie werd ook een nieuw trainingsveld aangelegd.

 

Groei van de club

Het ledenaantal bleef vanaf de oprichting gestaag groeien en op zaterdag 24 mei 2004 werd het 500ste lid van De Jonge Spartaan ingeschreven. Aan het begin van seizoen 2004/2005 werd besloten een Dames elftal aan te melden in competitieverband. In de zomer van 2006 telt de vereniging ongeveer 650 leden en komen er 32 Spartaanse teams uit in competitieverband, bestaande uit 5 seniorenelftallen, 2 dameselftallen en 25 jeugdteams. De club is blijven groeien in leden en de vereniging draait fantastisch dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren.

 

Trouw

De Jonge Spartaan is klant vanaf het eerste uur bij Dican Sport en dat waarderen wij enorm. Zo hebben wij recent nog sportveldbelijningsverf, een doeltrolley en 2-kleurige hoekvlaggen mogen leveren. Veel wedstrijdplezier gewenst!